השאלה הראשונה והמתבקשת היא כמה זה יעלה לנו בחודש?

למרבה הצער התשובה לא לגמרי חד משמעית ולו רק משום העובדה שהחוק קובע שכר מינימום ולא מקסימום. כמו כל עובד שכיר גם עובדים זרים סיעודיים מודעים היטב לזכותם לנהל מו"מ מול המעסיקים, בפרט אם הביקוש עולה על ההיצע, או במקרה של עבודה מורכבת יותר לתפישתם, אם הם בעלי ניסיון או דוברי עברית טובה וכד', ולכן מטפלים וותיקים דורשים שכר בסיס גבוה יותר.

הבהרה בנושא חופשה שנתית

חל איסור על פדיון ימי החופשה השנתית בכסף. העובד רשאי לצבור ימי חופשה עד שלוש שנים ובלבד שמימש לפחות 7 ימים בשנה. בסיום העבודה ישלם המעסיק לעובד את ימי החופשה שצבר בעלות של 212 ₪ ליום.  על העובד אסור לדרוש מהמעסיק לפדות את ימי החופשה בכסף, גם לא תמורת חתימה על מסמך שבו הוא מוותר על תביעה בעתיד. מסמך כזה לא יהיה תקף במקרה של תביעה.

הבהרה בנושא גמל ופיצויים

חובה על המעסיק להפריש לחסכון / לשלם לעובד תשלום חודשי עבור גמל ופיצויים החל מהחודש השביעי לעבודה.  כספים אלה ישולמו לעובד גם אם הוא מתפטר מהעבודה.
במקרה של פיטורין לאחר שנה מלאה ( גם במקרה בו המעסיק נפטר או עבר למוסד סיעודי)  העובד יהיה זכאי לתשלום פיצויים בגובה של חודש שכר ברוטו על כל שנת עבודה. משמע - על המעסיק יהיה להוסיף 123.5 ש"ח לכל חודש עבודה  - ההפרש בין הסכום שנצבר/שולם לפיצויים (318 ש"ח בחודש) לסכום הזכאות במקרה של פיטורין ( 441.5 ש"ח לחודש) 

הבהרה בנושא ימי חג

חשוב מאד בכל תחילת שנה לקבל את רשימת החגים של ארץ מוצאו של המטפל ולבקש ממנו  לבחור 9 ימים , כך שתוכלו לדעת מראש ולהחליט האם ברצונכם שהמטפל ייצא לחופשת חג ויקבל שכר רגיל, או שיהיה עליכם לשלם לו באותו חודש סך של 362 ₪ עבור כל יום חג שעבד בנוסף לשכר החודשי. אין לדחות תשלומים לסוף השנה/ההעסקה.

 

החברה אינה מרוויחה אחוזים משכר העובד ואין לה שום אינטרס כלכלי להציע לעובד שכר גבוה יותר. האינטרס היחיד שיש לחברה הוא לבצע השמה טובה ונכונה שתישמר לאורך זמן רב. בניגוד למחשבה העולה שיש לחברה אינטרס שההשמה תהיה קצרה והיא תוכל לבצע השמה נוספת ולקבל עבורה עמלת השמה נוספת מהמעסיק , חשוב להבין ולדעת כי אחד הפרמטרים בהם נמדדת החברה ע"י רשות האוכלוסין הוא משך ההשמה וזאת בנוסף למוניטין שהיא רוכשת ממעסיקים מרוצים שממליצים עליה וכך היא צומחת ומצליחה.

לעובד זר סיעודי שמורה הזכות להתפטר לאחר מתן הודעה מוקדמת למעסיק ללא שום מחויבות כלפי החברה ולפנות בכל רגע נתון  לכמה חברות על מנת למצוא עבודה קלה יותר ומכניסה יותר. עם זאת, מטפל שמגיע מחו"ל בפעם הראשונה למעסיק שהזמין אותו לרוב נשאר במקום עבודתו בתנאי השכר עליהם חתם טרם הגעתו.

ולאחר כל ההקדמה הארוכה הזאת נוכל להציג בפניכם את העלות החודשית הממוצעת לעובד זר סיעודי חדש בשנתו הראשונה ואת העלויות הקבועות לכל מטפל בכל שנה:

שכר חודשי למטפל,  כולל "דמי כיס" שבועיים

4500

דמי כיס = מפרעה שבועית בסך 100 ₪  ע"ח השכר

ביטוח רפואי

238

משולם ישירות לחברת הביטוח

דמי ניהול לחברה

70

סכום נקבע בהוראות נוהל

פיצויים - 6% 

318

במקרה של פיטורין מעל שנה יושלם ל 8.33%

גמל - 6.5%  

345

 

דמי הבראה - 5 ימים בשנה ראשונה

158

1890 ₪ - משולם בסוף שנת עבודה

חופשה שנתית

247

מטפל זכאי ל - 14 ימי חופשה בשנה, בשנים הראשונות

חופשת חג

159

מטפל זכאי ל - 9 ימי חג בשנה

 סה"כ עלות ממוצעת חודשית בשנה הראשונה

6035

 

 

עבודה ביום המנוחה השבועי/חג 

362

סכום נקבע בפסיקה - 25 שעות מנוחה

עמלת השמה

2000

 תשלום חד פעמי תקף לשנה

אשרת עבודה של המטפל

180

חידוש אחת לשנה

היתר העסקה של המעסיק

310

חידוש אחת לארבע שנים

 

 טבלת זכאות לימי חופשה והבראה

  • ימי חופשה נטו: ימי החופש בתשלום
  • ימי חופשה ברוטו: ימי ההיעדרות בפועל, כולל יום המנוחה השבועי לו זכאי המטפל בכל מקרה.
  • יום הבראה : 378 ש"ח 

שנות עבודה

 ימי הבראה  יום הבראה

 ימי חופשה שנתית נטו 

1

5

14

2

6

14

3

6

14

4

7

14

5

7

14

6

7

16

7

7

18